7 любими артистични занимания, докато си седим вкъщи

Почти сигурни сме, че вече всички се чудим какво да правим, докато не учим или работим онлайн от комфорта на собствения си дом. Ето защо подбрахме някои начини да се забавлявате у дома по по-артистичен начин!

1. Диамантените гоблени

Диамантените гоблени са “по-безболезнената” алтернатива на нормалния гоблен, ако не обичате игли или да имате конци из цялата къща! Те представляват платно, на което е принтирана картинка по ваше желание, а платното е покрито с тънък слой лепило. Това което правите Вие е да лепите малки разноцветни камъчета и така създавате прекрасна картина, която блести дори по-ярко и от звездите на нощното небе!

2. Плетене

Mожете да правите бебешки одеала, маски за близките си, облекло, ръкавици, плюшени играчки и още безброй много неща. Можете също да подарявате или продавате творенията си и така да зарадвате още повече хора!

3.Шиене/Бродиране

Можете да избродирате абсолютно всичко за което се сетите, а и е много успокояващо и приятно. Предлагат се гоблени, които идват в комплект с всички конци, които ще Ви потрябват, игла, пано и схемата, която трябва да следвате за да избродирате избраната от Вас картина или можете да си закупите всичко нужно ви поотделно.

4. Рисуване по номера

Ако си падате повече по рисуването с боички може да си закупите платно за рисуване по номера. Комплекта включва платно с вече принтирана на него картина по ваше желание, две четки и всички цветове, които ще са ви нужни за да нарисувате прекрасна картина и да украсите някоя стая с нея. Това е идеалният подарък или занимание за някой, който тепърва започва да се занимава с рисуване и иска да подобри или усъвършенства уменията си.

5.Просто използвайте въображението си и нарисувайте нещо

Ако пък не обичате да спазвате линии и указания можете просто да хванете бял лист и четка и да развихрите въображението си. Ако искате да станете още по-добри може да се запишете или просто да гледате безплатни онлайн курсове в инетернет. Винаги може и да започнете с прекопиране на снимки от интернет или да черпите идеи от някъде и в това няма нищо срамно!

6. Четене на книги

Ако пък обичате да се излежавате по цял ден, но не искате да сте пред електроника постоянно-четенето на книги е идеално решение! Никога не сме чули и един човек да казва, че филма е по-добър от книгата, а и не забравяйте, че докато четете можете да си представяте абсолютно всичко и да изживеете някое велико приключение или пък  романтична история.

7. Ръчно изработени гердани, обеци и гривнички

С малко желание всеки може да се научи да си прави свои собствени аксесоари и бижута. Може дори да започнете да ги продавате и подарявате и да оставите близките, приятелите си!

Сподели